Till 3 ST har jag haft :
Till mellanlägget hade jag
9 st polarpärlan
3 st kokta ägg
200 gr Rökt eller gravad lax (Jag hade gravad) 1 stor rödlök
mycket hackad dill
2 dl creme frache (den feta )
1 dl majonäs
lite flingsalt och peppar
Garnering.
lite ruccula blad
3 st kokta ägg
500 gr oskalad vikt räkor
dill
citron
cocktail tomater
Hacka ner laxen, äggen i småbitar, blanda med alla de andra ingredienserna .
Lägg röran på brödskivorna så det blir två lager och bre til sist på lite smör på den översta innan du lägger på den på bakelsen .
Garnera med ruccula , äggskivor och räkor dill,citron och tomater.
Den är absolut godast om den får stå och gotta till sig i några timmar innan man äter den !!!
5 kommentarer:
Åh! Tack för receptet på den underbara räkbakelsen!! Nu finns det ju inte polarkakor att få tag på här, men de har något liknande på IKEA. Det kan väl få duga! Ser sååå himla gott ut!
Ja lycka till, du kan absolut ha vilket bröd som man vill !!!
Min pappa brukar göra liknande skapelser med hönökaka (blir som en tårta iat för bakelse) Nu har du frestat så många gånger att jag måste ta och beställa en sådan till påsk. :)
Mmmm
Vilken härlig bakelse, nu blev jag allt lite sugen!
Kram ☺
Ja det är gott med räkmackor. Gjorde också något liknande fast bara med en rund hönökaka, men annars nästan lika som dina, till mina gäster i veckan. Det blir en lite festligare macka:)
Skicka en kommentar