men men det är ju inte så dumt att använda i vinter till en masa goda maträtter ..
här kommer en favorit som jag gjorde första gången förra hösten ..riktigt gott !!
Guldvaskarpanna !!!
4 portioner
250 g kantareller
2 schalottenlök
4 msk matfett
i förp renskav eller älgskav
salt, peppar
3 dl grädde
1 tsk soja
1 msk messmör
1/2 tsk torkad timjan
Servera med:
persilja
potatismos
kokta morötter
Gör så här
1. Ansa kantarellerna. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs svamp och lök i en stor stekpanna med matfett tills löken blir mjuk. Tillsätt renskavet och stek och vänd vartefter köttet blir brynt. Salta och peppra.
2. Tillsätt grädde, soja, messmör och smulad timjan. Låt grytan koka tills den blir simmig. Strö över hackad persilja och servera med potatismos och kokta morötter.
Smaklig måltid

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar