onsdag 2 mars 2011

Middags tips igen ...

Tänkte jag skulle lägga in ett recept som jag fick av en vännina för evigeheter sen ..
vi träffades var och varannan helg och åt de mest komplicerade tre rätters hos varandra ...men det var ju innan vi fick våra barn .... nu får vi vara glada om vi hinner ses 2ggr /år ....

Men denna rätt med Lövbiff är så attans lätt att göra ...
och lätt att variera ..

Lövbiff med ädelost ...
500 gram lövbiff
1 st purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl vispgrädde
0,5 dl soya
1 msk flytande honung
2 tsk citronpeppar
200 gram riven kvibille ädelost ( jaa här kan man ju välja vilken ost man vill typ , cantadou vitlök eller nån annan smaksatt färskost !!!)

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsfast form. Skiva purjolöken och strimla lövbiffen.
Lägg i purjon först och lövbiffen ovanpå i formen. Krydda med citronpeppar.
Blanda samman riven ädelost, grädden, soyan, honung i en bunke och rör ihop. Häll detta över purjon/lövbiffen i formen.
Tillaga i ugn ca 20 minuter. Serveras med pasta och en god sallad.


2 kommentarer:

Sessan sa...

Gud sååå många goda matrecept..
nu blir man i inspirerad till att laga mat igen ..
Tack

Tovili sa...

Mums vad gott det var :)
Lyckades förstås få såsen att skära sig men sååååå gott!
Tack och lov att du öppnat bloggen igen!

En Vardagsblogg !!!

Välkomna hit alla !! Vi får väl se vad det kan bli av det här !!

Om mig

Mitt foto
Trebarnsmamma, gift och en hund!!