( Uppdatering !!! Nu har vi ätit det och himmel så gott det blev och framförallt enkel att göra !!!)
Nu var det ett bra tag sen jag skrev nåt bra middagstips eller hur !!!
Igår när vi var i stan så var det provsmakning på maxi !!
Detta var så himla gott och enligt henne så otroligt enkelt så detta blir det till middag hos oss idag!!!
Latmansbiff med klyftpotatis iugn !!
4 port !!
600 g blandärs
1 st ägg
1 tsksalt
2 krm svartpeppar, nymald
2 st vitlöksklyftor, pressade (1-2 st)
1 msk smör
2 dl grädde
1 msk kalvfond, koncentrerad
Klyftpotatis
800 g potatis, med skal
1 tsk salt
0,5 msk rapsolja
Tillbehör
200 g fetaost, tärnad
2 st tomater, i mindre bitar
1 tsk rosmarin, hackad
Tillagning
Om det är riktigt bråttom kan man använda fryst klyftpotatis. Det är bara att strö ut i långpannan och steka i ugnen.
1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och klyfta potatisen. Lägg klyftorna i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och droppa oljan över. Baka mitt i ugnen 20–30 min. Rör om efter halva tiden.
2. Blanda färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke. Rör tills smeten är väl blandad. Hetta upp smöret i en stekpanna med släpplätt beläggning, 24 cm diameter. Lägg i färsen som en enda stor biff och platta till.
3. Stek på medelvärme 3–4 min till fin färg. Vänd med hjälp av ett lock och stek den ytterligare ca 2 min. Sänk värmen och häll grädde och kalvfond runt biffen. Strö över fetaost, tomater och rosmarin. Låt biffen sjuda under lock på svag värme ytterligare 3–4 min.
4. Servera tillsammans med klyftpotatitis
Recept från Allt om mat
Hitta Den Bästa Estetiska Kliniken i Malmö
4 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar