måndag 19 mars 2012

Philadelphia bullar

Har hittat det här receptet på dessa bullar på flera olika bloggar . Ett recept som som vandrar runt hos alls verkar det dom och bara lämnat positiva svar om det !! Så jag satte igång och baka för jag vill ju testa !! och de var liiite för lätta att göra och makalöst goda .... Maken tryckte i dig tre på stående fot när han var hemma på lunch .....


Philadelphia bullar i långpannan
ca 30 st
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning :
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd sen djupa plåten till ugnen täckt med bakplåtpapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir bra kladdig och lös, men den ska vara så!).Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.

Gör hål med en mjölad tumme och fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa ner  en klutt med fyllningen med jämna mellanrum . Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker

Grädda i ugnen i 200 grader ca 20 minuter och skär sedan upp kakan/bullen i 30 st rutor ( går jätte bra att frysa )


3 kommentarer:

Sessan sa...

Lätt :)
Jag satt just och fundera över om man skulle göra ett hål där fyllningen skulle var eller om man skulle ha den på toppen haha lätt!!!
En som är ur dålig på att baka kan nog denna kakan vara knepig :)
Men det såg grymt god ut, ska testa !!
roligt när du lägger ut recept =)

Trebarnmamman sa...

Hej ... Antingen mjölar du tummen och gör 30 hål och fyller med en liten sked ...så stod det i orginalreceptet men jag tyckte det var för kladdigt så jag tog fram spriten och tryckte ner den istället ... Men det blir nog ännu bättre med en kombination av detta ... Alltså hål först med mjölad tumme ! Och sedan fylla med spriten !!:)) lycka till och stort grattis till ditt nya jobb !!

Maria sa...

Hej!
Vilken fin blogg du har, här kommer jag att titta in igen!

Jag har också sett detta receptet på andra bloggar och testat det ett par ggr. Jag tycker att det blir ganska kladdigt. Däremot blir fyllningen supergod så numer använder jag den till mitt vanliga bullrecept istället. :)

En Vardagsblogg !!!

Välkomna hit alla !! Vi får väl se vad det kan bli av det här !!

Om mig

Mitt foto
Trebarnsmamma, gift och en hund!!