tisdag 1 januari 2013

Nyårs snitt tilltugg

På nyårs afton så var vi tre familjer som träffades ... numera är ju en del av våra barn lite större och ville vara på egna festligheter men vi täffas ändå och de mindre barnen ...
Vi brukar fördela det så att den vi är hos ordnar varmrätten och vi andra ta med förrätt respektive dessert ...jag hade dragit lotten med dessert ..

men värdinnan bjöd på så goda champange snittar som jag tänkte dela med mig nu ...
receptet hittas på coop .se


16 stycken
  • 2 msk solrosfrön
  • salt
  • 6 skivor kavring
  • 160 g Morbier eller annan ädelost
  • fikon marmelad/chutney
  • Gör så här

    Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna, smaka av med lite salt.
    Rosta kavringsskivorna i brödrost eller i torr stekpanna. Skiva brödskivorna i 3 avlånga bitar
    Täck brödbitarna med ädelost och toppa med 0,5 tesked chutney och solrosfrön .2,5 msk valfri chutney, gärna fikon



1 kommentar:

Tovili sa...

Åh vad gott det lät :) ska absolut provas! Försökte själv lägga ut lite nyårsrecept ikväll men det bara strulade :( Får bli ett nytt försök imorgon.
God fortsättning!

En Vardagsblogg !!!

Välkomna hit alla !! Vi får väl se vad det kan bli av det här !!

Om mig

Mitt foto
Trebarnsmamma, gift och en hund!!