till detta serverade jag lite pasta ochsallad ..
Färs:
600 g blandfärs
1 1/2 msk aromat
Sås:
1 liten burk creme fraiche
1 1/2 dl grädde med valfri fetthalt
1/2 dl steksky
soya
aromat
ev. en aning salt och peppar, men smaka först
Gör så här:
Blanda färs och aromat. Forma färsen till en rulle i fläskfiléstorlek.Jag brukar forma rullen i plastfolie.
Frys in i minst 2 timmar.
Ta fram rullen ur frysen och skär i 1-2 cm tjocka skivor. Stek i stekpanna och lägg över i ugnssäker form.Koka ihop en sås av creme fraich, grädde, stekskyn och soyan i stekpannan efter färsbiffarna. Smaka ev. av med kryddor…men var försiktig, det behövs inte mycket!
Häll såsen över köttet och gratinera i 225 grader i ca 15 minuter


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar