Idag blir det Kantarell & västerbotten paj framåt kvällen ....
Min bror med familj hade bjudit deras vänner på denna härromdagen och de sa att den var fantastisk...
Så det är väl bara att testa ...får väl ringa ner svärmor eller om föräldrarna är sugna .... (förresten svärmor hatar ju svamp hur nu man kan göra det !! hihi )
Borde vara perfekt nu när kräftskive säsongen drar igång....
Kantarell &Västerbotten paj !!
Ingredienser
Pajdeg
150 g smör
4 dl mjöl (graham, dinkel)
2 msk kallt vatten
0,5 tsk salt
Fyllning
1 l färska kantareller
2 gula lökar
4 ägg
1,5 dl crème fraiche eller gräddfil
1,5 dl riven västerbottenost.
1 dl hackad gräslök
peppar
Gör så här
1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
2. Forma den till en "klump" och ställ den svalt i 30-40 minuter.
3. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 min.
4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt gräslöken.
6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
7. Grädda i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
8. Låt den vila en stund före servering. Garnera med nyhackad gräslök.
Recept och bild kommer ifrån recept.nu med Per Morberg
Hitta Den Bästa Estetiska Kliniken i Malmö
3 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar