Chips Gratäng !!!
500 g Fläskfilé
2 Tomater
1 Gul lök
200 g Pepparchips eller Grillchips (mannen gillar med peppar och jag med Grill)
Champinjoner (färska eller på burk)/ eller kantareller
4 dl Grädde eller mjölk
Så här gör man :
Skär fläskfilén i skivor, krydda och bryn dessa.
Smörj en ugnsfast form och täck botten med de färdigbrynta skivorna.
Bryn lökringar och lägg dess ovanpå köttet.
Skiva tomaterna och lägg också dessa ovanpå köttet.
Lägg chips över hela formen så att allt täcks, tryck till lite lätt.
Skiva och bryn champinjonerna/kantarellerna , krydda och gör en tunnare stuvning.
Häll stuvningen över chipsen precis före gräddningen.
Strö riven ost över.
Gratineras ca 15-20 minuter i 225°C tills gratängen fått fin färg.
En riktig fet och kaloririk middag så servera med en rejäl god sallad !!
Mina barn är riktigt förtjust idetta !!
Riven ost
500 g Fläskfilé
2 Tomater
1 Gul lök
200 g Pepparchips eller Grillchips (mannen gillar med peppar och jag med Grill)
Champinjoner (färska eller på burk)/ eller kantareller
4 dl Grädde eller mjölk
Så här gör man :
Skär fläskfilén i skivor, krydda och bryn dessa.
Smörj en ugnsfast form och täck botten med de färdigbrynta skivorna.
Bryn lökringar och lägg dess ovanpå köttet.
Skiva tomaterna och lägg också dessa ovanpå köttet.
Lägg chips över hela formen så att allt täcks, tryck till lite lätt.
Skiva och bryn champinjonerna/kantarellerna , krydda och gör en tunnare stuvning.
Häll stuvningen över chipsen precis före gräddningen.
Strö riven ost över.
Gratineras ca 15-20 minuter i 225°C tills gratängen fått fin färg.
En riktig fet och kaloririk middag så servera med en rejäl god sallad !!
Mina barn är riktigt förtjust idetta !!
Riven ost
1 kommentar:
Ser jättegott ut! Vilken duktig son du har :-)
Skicka en kommentar