Itisdags bjöd ju jag mina föräldrar på middag , jag gjorde den exotiska fläskfilen som jag har berättat om tidigare och sen till efterrätt så blev det en Saffranspannkaka som vi såg Leila gjorde i sitt julprogram. Nja ska jag väl säga om den , föräldrarna tyckte den var jätte god men jag tyckte den smakade ostkaka med saffranssmak!!!
Saffranspannkaka
Ingredienser
1.5 dl grötris
1.5 dl grötris
1.5 dl vatten
4 dl mjölk
0.5 tsk salt
Mandelmassa
1 dl mjölk
1 g saffran (2 paket)
6 st ägg
200 g mandelmassa
2 msk vetemjöl
Smör till formen
0.5 dl flagad mandel
Leilas tips!
Den här pannkakan är perfekt att om man fått risgrynsgröt över. Då hoppar man bara över det första steget i receptet, att koka gröt och börjar direkt med att koka upp saffran i mjölk. Eller så kan man givetvis köpa färdig risgrynsgröt och använda det.Vispgrädden som serveras till är god att smaksätta med lite rom, punsch eller konjak.
1 kaka / 8 portioner
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka ris och vatten under lock i en kastrull tills vattnet har kokat in. Tillsätt 4 dl mjölk och salt.
3. Låt riset sjuda mjukt, ca 30 minuter. Rör om då och då, låt svalna.
4. Värm 1 dl mjölk med saffran.
5. Vispa äggen i en skål och tillsätt riven mandelmassa, gröt, saffransmjölk och vetemjöl.
6. Fördela smeten i en smord ugnsform och strö över flagad mandel. Grädda pannkakan gyllene i mitten av ugnen tills smeten har stannat, cirka 30 minuter.
7. Servera pannkakan med vispad grädde och sylt.
1 kaka / 8 portioner
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka ris och vatten under lock i en kastrull tills vattnet har kokat in. Tillsätt 4 dl mjölk och salt.
3. Låt riset sjuda mjukt, ca 30 minuter. Rör om då och då, låt svalna.
4. Värm 1 dl mjölk med saffran.
5. Vispa äggen i en skål och tillsätt riven mandelmassa, gröt, saffransmjölk och vetemjöl.
6. Fördela smeten i en smord ugnsform och strö över flagad mandel. Grädda pannkakan gyllene i mitten av ugnen tills smeten har stannat, cirka 30 minuter.
7. Servera pannkakan med vispad grädde och sylt.
Recptet kommer från Recept.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar