Vi brukar fördela det så att den vi är hos ordnar varmrätten och vi andra ta med förrätt respektive dessert ...jag hade dragit lotten med dessert ..
men värdinnan bjöd på så goda champange snittar som jag tänkte dela med mig nu ...
receptet hittas på coop .se
16 stycken
- 2 msk solrosfrön
- salt
- 6 skivor kavring
- 160 g Morbier eller annan ädelost
- fikon marmelad/chutney
Gör så här
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna, smaka av med lite salt.
Rosta kavringsskivorna i brödrost eller i torr stekpanna. Skiva brödskivorna i 3 avlånga bitar
Täck brödbitarna med ädelost och toppa med 0,5 tesked chutney och solrosfrön .2,5 msk valfri chutney, gärna fikon
1 kommentar:
Åh vad gott det lät :) ska absolut provas! Försökte själv lägga ut lite nyårsrecept ikväll men det bara strulade :( Får bli ett nytt försök imorgon.
God fortsättning!
Skicka en kommentar