Ingredienser
12-15 bitar
100 g Smör1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
50 g Smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad, ca 40% kakaohalt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet . Ställ i kylen att stelna minst 5 timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.
När vi åt den så hann jag inte fota förrän en av grabbarna hade böörjat hugga in i den ... jag serverade med lite färska hallon istället för som arla har här på sin bild lingon ....
Bild och recept lånat av Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar