Kyckling gratäng med purjo
600 g kycklingfilé
1 purjolök
2 dl riven ost ca 80 g
2 msk dijonsenap
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller 3 msk konc fond + 1,5 dl vatten )
3 dl ris
salt och peppar
1 tsk majsstärkelse (Maizena)eller idealmjöl ..
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Strimla purjolöken.
Lägg kycklingfilén i en ugnssäker form. Blanda ost och dijonsenap och bred på kycklingfiléerna.
Blanda grädde, vatten, fond, 1/2 tsk salt och grovmalen svartpeppar Häll i formen tillsammans med purjolöken och tillaga i ugnen ca 30 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är ca 72˚C.
Koka riset i saltat vatten enligt förpackningens anvisning
Häll av såsen från kycklingen i en kastrull och red den med majsstärkelse.
Servera kycklingen med ris och sallad.
Bild och recept lånat ifrån Ica
2 kommentarer:
hej
så många roliga recept idag ska jag prova att göra lufsa
låter ju gott :)
se om övriga familjen gillar det.
Har en fråga ?
Får jag lägga din blogg i min blogglista .
Therese
Sessan .. va kul att du hittar lite recept !! Vi ska faktisk också ha Lufsa idag .. kanske inte mina barns favorit men de e mat som jag brukar säga till dem !!:))) Men det är ju framförallt smidigt att göra !!
Klart det är ok att lägga mig i blogglistan !!
Skicka en kommentar