Denna lax rätt gjorde jag till mig och barn en förra vecka och det var första gången lille grabben sa ... Mamma det var ju faktiskt jätte gott för att vara fisk !!!!!
OCH så himla enkelt att göra !!! måste testats ...
Mitt minneskort funkar inte att föra över bilder så jag visar en bild från Fantastiska Victorias blogg på hennes lax.....
När den var klar lägger man på räkorna .. Jag hade kokt lite sugersnaps och pressade potatis till ... slurp ...!!
Likabra till vardags som fest.
4 port:
4 st laxfiléer (eller hel laxsida ca 600 g)
3 dl grädde
ca 2 msk KNORR fikskrydda
salt
1 kg räkor med skal
Lägg laxen i en ugnsform. Smaksätt grädden med KNORRkryddan och salt. Häll detta över fisken och sätt in i ugnen, 200 C ca 20 min. Skala under tiden räkorna och strö dem över fisken när den är färdig. Servera med pressad potatis, ris eller bara en god sallad till.
4 port:
4 st laxfiléer (eller hel laxsida ca 600 g)
3 dl grädde
ca 2 msk KNORR fikskrydda
salt
1 kg räkor med skal
Lägg laxen i en ugnsform. Smaksätt grädden med KNORRkryddan och salt. Häll detta över fisken och sätt in i ugnen, 200 C ca 20 min. Skala under tiden räkorna och strö dem över fisken när den är färdig. Servera med pressad potatis, ris eller bara en god sallad till.
1 kommentar:
Låter som ett recept jag bara måste prova. Har faktiskt en halv lax i kylen och nu börjar jag att bli riktigt hungrig:)
Skicka en kommentar