Ingredienser
3 st ägg
130 g socker
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
55 g mjöl
Smör och kakao till formarna
8 rutor av någon god choklad (gillar man fin 70% tar man det , Jag tog marabou mjölk)
Florsocker att pudra
Gör så här
1. Smält smör i en kastrull och blanda ner den hackade chokladen. Låt smälta.
2. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladblandningen i sockersmeten.
3. Häll över mjöl och blanda försiktigt till en slät smet.
4. Smörj och pudra 1,5 dl formar med kakao.
5. Fyll formarna till hälften med smet. Lägg ner en ruta choklad och fyll den 3/4 med smet. Hit går det bra att förbereda dagen innan. Ställ sedan in formarna i kylskåp.
6. Grädda de kylskåpskalla formarna, cirka 16 minuter i 190 grader. Är de inte kylskåpskalla så grädda den ca 10 min
7. Låt fondanterna svalna något. Stjälp sedan upp dem på serveringsfat. Fyllningen ska dock vara lös inuti, så att det rinner ut när man sätter skeden i den.
8. Pudra över florsocker
Den var en riktig höjdare om man gillar choklad !!! jag serverade den med en kula fin vaniljglass och sen kokade jag en tijinuskisås som jag ringlade på tallriken tillsammans med några hallon och lite passoinfrukt.....mmmmmm
Hitta Den Bästa Estetiska Kliniken i Malmö
5 dagar sedan
1 kommentar:
Ville bara säga hej. Hamnade här när jag sökte på om man kunde förbereda en fondant och det kan man visst, så det ska jag göra nu =)
gott nytt år!
Skicka en kommentar